Genel Bilgiler
Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim dalı bünyesinde Obstetrik, Perinatoloji, Yüksek Riskli Gebelikler, Jinekoloji, Yardımcı Üreme Teknikleri, Jinekolojik Endokrinoloji, Jinekolojik Onkoloji, Jinekolojik Endoskopi, Ürojinekoloji, Menopoz-Osteoporoz takibi ve diğer birçok konuda uzun yıllardan beri hizmet vermektedir.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi olan Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konularında uzman ve deneyimli öğretim üyeleri sorumluluğunda hizmet verilmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniğimizde 118 servis yatağı mevcuttur. Doğumhanemizde ise gebelerin doğum eyleminin başından itibaren takip edildikleri, doğum yaptıkları ve akabinde taburcu edildikleri tek kişilik ve tam donanımlı 27 adet SDL (Sancı- Doğum-Lohusa) odamız vardır. Doğumhane içerisinde 2 adet sezaryen ameliyathanesi bulunmaktadır. Hastanemiz hem anne dostu hem de bebek dostu hastane ünvanına sahiptir. Ayrıca bünyesinde her türlü jinekolojik operasyonların gerçekleştirildiği 4 ayrı ameliyathanede bulunmaktadır. Ameliyathaneler son teknoloji ile donatılmış ve Uluslararası standartlara uygundur. Poliklinik hizmetleri jinekoloji, gebelik, yüksek riskli gebelik ve jinekolojik onkoloji olarak ayrı ayrı sunulmaktadır.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Dalında uzmanlık eğitimi amacı ile araştırma görevlisi alımı Tıpta uzmanlık sınavı (TUS) ile yapılmaktadır. Ana dal uzmanlığı eğitim süresi 4 yıldır. Uzmanlık eğitimi süresince anestezi, genel cerrahi, üroloji ve patoloji rotasyonları yapılmaktadır. Ana bilim dalının araştırma görevlileri için eğitim programı yıllık olarak düzenlenmektedir. Bölümümüzde Jinekolojik onkoloji yandalında üst ihtisas eğitimi de verilmektedir. Bu amaçla Yandal araştırma görevlisi Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) ile alınmaktadır ve eğitim süresi 3 yıldır.
Ana bilim dalında her hafta Çarşamba günü öğleden sonraları eğitime ayrılmıştır. Bu amaçla yıllık olarak belirlenmiş seminer ve literatür sunumları, araştırma görevlileri için hazırlanmış ders programı ilgili öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri tarafından sunulur. Ayrıca yıllık olarak belirlenmiş program çerçevesinde çeşitli güncel bilimsel konular dışarıdan davet edilen çeşitli konuk öğretim üyeleri tarafından sunulmaktadır. Haftalık Perinatoloji toplantıları “Çocuk Hastalıkları Neonatoloji Bilim Dalı” ile ve Multidisipliner Onkoloji Konseyleri ilgili branşların katılımı ile yapılmaktadır.
Tarihçemiz
Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği 2006 yılında Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi çatısı altında kurulmuş, Uzmanlık Eğitimi vermeye başlamıştır. 2017 yılında Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınarak bilim, akademik eğitim ve hizmet üretmeye devam etmiştir.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi 16 Haziran 2020 tarihli ve 31157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 15/06/2020 tarihli ve 2654 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince kurulmuştur.Öğrencilerimiz preklinik eğitimlerini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde, 4., 5., ve 6. sınıf eğitimlerini SBÜ Adana Şehir SUAM sürdüreceklerdir. SBÜ Adana Şehir SUAM’ de donanımlı akademik kadromuz ile kaliteli, yenilikçi, bilimsel ve etkin eğitimimizi sürdürüp mesleğini en iyi icra edebilen, dürüst, etik ilkelere bağlı, yenilikleri takip eden, araştırmacı ve katılımcı iyi hekimler yetiştirmek en büyük hedefimizdir.