Tanıtım
Beyin ve sinir cerrahisi anabilim dalı; beyin ve omurilik ile bu yapıyı örten, koruyan kemiksel yapılardan kaynaklanan sorunlar ve periferik sinir sistemi sorunlarının tedavisi ve cerrahisi ile ilgilenmektedir. Genel anlamda alt bülüm olarak nöroonkolojik cerrahi, spinal cerrahi, pediatrik nöroşirürji, vasküler cerrahi, fonksiyonel cerrahi, periferik sinir cerrahileri ve travma cerrahileri nöroşirürji kliniklerinin ameliyat gruplarındandır. Bölümümüzde, konularında deneyimli uzman doktorlar tarafından tüm nöroşirürji vakalarına hizmet verilebilmektedir.
Bölümümüz; hergün aktif olarak hizmet veren 3 poliklinik, 1 tanesi lokal ameliyat odası olmak üzere 4 ameliyathane odası, 10 yataklı 1.basamak yoğun bakım ünitesi, 15 yataklı 3.basamak yoğun bakım ünitesi, toplamda 38 yataklı 2 servis ile hastalarımıza hizmet vermektedir. Bölümümüzde yıllık yaklaşık 2500 ameliyat yapılmakta ve 30000 civarında poliklinik hizmeti verilmektedir.
Bölümümüzde özellikli olarak kifoplasti ameliyatları, endoskopik bel fıtığı ameliyatları, skolyoz ameliyatları, endoskopik transnazal hipofiz adenomektomi ameliyatları, endoskopik beyin ameliyatları, endovasküler anevrizma ameliyatları, steriotaktik biyopsi ve cerrahiler, Beyin pili ameliyatları (DBS), Ağrı pili uygulamaları (SCS), Uyanık beyin ameliyatları, navigasyon ve nöromonitörizasyon eşliğinde floresanlı operasyon mikroskobu ile ameliyatlar yapılabilmektedir.
Tüm çağdaş cerrahi olanaklara sahip olan bölümümüz, beyin ve sinir cerrahisi alanında hastalarına sunduğu hizmet ve Türk doktorlarına sağladığı eğitim imkanları nedeniyle; ‘ Türk Nöroşirürji Derneği Eğitiminde Mükemmellik Sertifikası’ almaya 2015 yılında hak kazanmış sayılı klinikler arasındadır.
Sağlık Bakanlığı afiliasyon anlaşması dahilinde hizmet verdiğimiz Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilk olarak 30 Ekim 1990 yılında Adana Numune Hastanesi olarak hizmete başlamış ve daha sonra Sağlık Bakanlığı onayı ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tescil edilmiştir. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirurji Kliniği 1993 yılında kurulmuştur. Nöroşirürji Kliniği, 2009 yılında Doç. Dr. Aslan GÜZEL’ in Klinik şefliğine atanması ile Nöroşirürji Eğitim Kliniği olarak hizmete devam etmiştir. 2014 yılında Doç. Dr. Ali İhsan ÖKTEN Klinik Eğitim Sorumlusu olarak Nöroşirürji Eğitim Kliniğini sorumluluğunu üstlenmiştir. 2021 yılında Prof. Dr. Melih ÇEKİNMEZ Klinik Eğitim sorumluluğuna atanmıştır.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi 16 Haziran 2020 tarihli ve 31157sayılı Resmi Gazatede yayımlanan 15.06.2020 tarihli ve 2654 sayılı Cumhurbaşkanliği Kararı gereğince kurulmuştur. 10.12.2021 tarihinde SBÜ Adana Tıp Fakültesi Beyin Ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı oluşturulmuştur. Anabilim Dalı Başkanlığına Prof. Dr. Melih ÇEKİNMEZ atanmıştır. Anabilim Dalı bünyesinde halen 1 profesör, Sağlık Bakanlığı kadrosunda 9 doçent (2 başasistan) ve 2 uzman doktor kadrosu ile çalışmalarına devam etmektedir. Bölümde halen 11 asistan doktor eğitimine devam etmektedir.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi 16 Haziran 2020 tarihli ve 31157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 15/06/2020 tarihli ve 2654 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince kurulmuştur.Öğrencilerimiz preklinik eğitimlerini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde, 4., 5., ve 6. sınıf eğitimlerini SBÜ Adana Şehir SUAM sürdüreceklerdir. SBÜ Adana Şehir SUAM’ de donanımlı akademik kadromuz ile kaliteli, yenilikçi, bilimsel ve etkin eğitimimizi sürdürüp mesleğini en iyi icra edebilen, dürüst, etik ilkelere bağlı, yenilikleri takip eden, araştırmacı ve katılımcı iyi hekimler yetiştirmek en büyük hedefimizdir.
Akademik Kadromuz
Doç. Dr. ALİ ARSLAN
Doç. Dr. CAN SEZER
Doç. Dr. EMRE BİLGİN
Doç. Dr. İSMAİL İŞTEMEN
Doç. Dr. VEDAT AÇIK
Doç. Dr. YURDAL GEZERCAN
Çalışma Konularımız
Sağlık Bilimleri Üniversitesi AdanaTıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı olarak;
Nöroonkolojik cerrahi grubu; mikrocerrahi ile beyin tümörü (Glial tümörleri, köşe tümörü, menengiom cerrahisi), hipofiz tümör cerrahisi (endoskopik transnazal transsfenoidal cerrahi, mikroskopik transnazal transsfenoidal cerrahi), steriotaktik biyopsi ve nöronavigasyon ile tümör cerrahisi ameliyatları yapılabilmektedir.
Spinal cerrahi grubu; omurga ve omurilik tümörü (vertebra tümörü, metastatik tümör cerrahisi, intradural ve ekstradural spinal tümör cerrahisi), omurga kırığı cerrahisi, vertebroplasti ve kifoplasti cerrahi işlemleri, boyun fıtığı cerrahisi, bel fıtığı cerrahisi, bel kayması cerrahisi (spondilolistezis cerrahisi), omurga eğrilikleri (skolyoz cerrahisi, kifoz cerrahisi), endoskopik omurga ameliyatları yapılabilmektedir.
Pediatrik nöroşirurji grubu; hidrosefali cerrahisi (şant cerrahisi, endoskopik third ventrikülostomi cerrahisi), meningomyelosel cerrahisi (meningosel, meningomyelosel, lipomeningosel, ensefalosel cerrahisi), gergin omurilik cerrahisi, kraniosinostoz cerrahileri, diastometemyeli-diplomyeli ameliyatları yapılabilmektedir.
Periferik sinir cerrahi grubu; sinir sıkışması cerrahileri ve sinir kesilmesi tamiri ameliyatları, periferik sinir tümör ameliyatları gerçekleştirilmektedir.
Fonksiyonel nöroşirurji grubu; Steriotaktik biyopsi ve tümör cerrahisi, hareket bozukluğu cerrahisi, Distoni (DBS), Derin Beyin Sitümülasyonu (DBS), Epilepsi cerrahisi, Vagal Sinir Sitümülasyonu (VNS), ağrı cerrahisinde ağrı pili (SCS) ameliyatları gerçekleştirilmektedir.
Travma cerrahisi grubu; beyin kanaması (epidural hematom cerrahisi, subdural hematom cerrahisi, intraparankimal hematom cerrahisi), çökme kırıkları, dekompresif cerrahi ameliyatları gerçekleştirilmektedir.
Vasküler cerrahi grubu; anevrizma cerrahisi, AVM cerrahisi ve endovasküler tedavileri, AVF ameliyatları ve kavernom cerrahisi ameliyatları gerçekleştirilmektedir.
Erişim Bilgilerimiz
- | |
0 322 450 90 00 | |
- |